Kuva: ESS

Nelostien parannusta kiirehdittävä välillä Hartola-Joutsa

Hämeen Kokoomuksen syyspiirikokouksen kannanotto, Hartola 19.11.2014

Hämeen Kokoomus kiirehtii Valtatie 4:n (E75) parannusta välillä Hartola – Joutsa. Tieosuus on ruuhkainen ja vaarallinen eikä täytä valtakunnalliselle pääväylälle asetettavia vaatimuksia liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden osalta.

”Nelostie” on yksi Suomen tärkeimmistä päätieyhteyksistä ja tavaraliikenteen pääväylä pohjois-eteläsuunnassa. Nelostien nykyinen linjaus on kapea, mäkinen ja raskasta liikennettä on paljon. Myös ympäristöriskit ovat huomattavia, sillä tiellä ei ole pohjavesisuojauksia. Siksi on tärkeää, että tien parantaminen toteutetaan suunnitellun mukaisesti levennettynä, keskikaistaisena ja pohjavesisuojattuna välillä Hartola-Joutsa.

Nelostie kuuluu Euroopan laajuiseen TEN-T -ydinverkkoon, jonka parantamiseen ja ylläpitoon Suomi on sitoutunut jopa 400 miljoonan euron vuosittaisella summalla kymmenen vuoden ajan. TEN –T -ydinverkkoon Suomessa kuuluvat vain E18-tie ja Valtatie 4. Hankkeelle pitäisi nyt nopeasti järjestää rahoitus joko valtion budjetin tai liikenteen korjausvelan ja rahoitusmallien työryhmän kehittelemistä uusista rahoitusmalleista. Oleellista on, että hankkeen toteutusta aikaistetaan nykyisestä arviosta, jonka mukaan se toteutuisi ohituskaistallisena tieyhteytenä vasta vuoteen 2025 mennessä. Hankkeen nopealla toteutuksella olisi myös merkittävä elvyttävä ja työllistävä vaikutus Itä-Hämeen alueella.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *