Hallitus otti ohjat käsiinsä

Juha Rostedt

Suomen talouden ja kilpailukyvyn ollessa vaikeassa tilanteessa, hallitus yritti kahteen kertaan neuvotella yhteiskuntasopimusta yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut.

Siksi hallitus esitteli tiistaina sopimansa lainsäädäntöä uudistavan paketin. Paketti kokonaisuutena alentaa yritysten yksikkökustannuksia viidellä prosentilla ja pidemmällä aikavälillä julkisen sektorin kustannuksia n. 1,4 miljardia euroa. Tämä vahvistaa Suomen hintakilpailukykyä ja pienentää julkisen talouden kestävyysvajetta.

Vaikka päätökset rasittavat osaa palkansaajista raskaastikin, suurimpaan osaan vaikutuksia ei juuri ole tai ne ovat pieniä. Päätettyjen toimenpiteiden tavoitteena on lisätä työllisyyttä kymmenillä tuhansilla työpaikoilla ja näin luoda vahvempi rahoituspohja hyvinvointiyhteiskunnalle palveluineen.

Erityisen tervetulleita asioita hallituksen esityksessä ovat yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksun alentaminen 1,72 % – yksiköllä ja että hallitus vahvistaa nuorten naisten asemaa työmarkkinoilla. Työelämän tasa-arvoa edistetään tasaamalla työnantajille aiheutuvia kustannuksia 2500 euron kertakorvauksella.

Kilpailukyvyn palauttaminen edellyttää nyt päätettyjen toimien lisäksi äärimaltillista palkkaratkaisua, jota hallitus on lupautunut tukemaan alentamalla palkansaajien verotusta miljardilla eurolla. Hallitus jatkaa rakentavaa yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa, kutsumalla osapuolet niihin pöytiin joissa työmarkkina-asioita valmistellaan.

Pääviesti on siis selkeä:

  1. Lisää työtä ja työpaikkoja
  2. Hallitus saa päätöksiä aikaan, jopa odotettua nopeammin.
  3. Toimilla taataan, että Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio myös meidän lapsillemme ja heidän lapsilleen.

Hallitus on aloittanut työnsä vastuunsa ottaen ja meidän kokoomuslaisten kädenjälki näkyy erittäin vahvasti päätöksissä.

Juha Rostedt
Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja

 

 

 

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *