Junaliikenteen kilpailun avaaminen valmisteltava huolellisesti

Henkilöjunaliikenteen avaaminen kilpailulle mahdollistaa kustannustehokkaamman palvelun kansalaisille, muistuttaa Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen.
Junien henkilöliikenteen on tarkoitus avautua kilpailulle vielä tämän hallituskauden aikana. Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtajana toimiva Jokinen korostaa, että kilpailun avaaminen on toteutettava hallitusti ja suunnitelmallisesti.
”Markkinoille pääsyn esteiden purkaminen on mietittävä tarkoin. Myös esimerkiksi kalustokysymykset ja tukipalveluiden käytännön toteuttaminen on suunniteltava huolellisesti”, Jokinen toteaa.

Henkilöjunaliikenteen kilpailun avaaminen mahdollistaa nykyistä tehokkaamman ja laadukkaamman järjestelmän sekä lipunhintojen alenemisen, mikä toimisi kaikkien suomalaisten eduksi.
Samalla Jokinen kuitenkin alleviivaa, että kilpailun avaaminen on tehtävä vaiheittain, jotta vältetään mahdolliset sudenkuopat.
”Henkilöliikenteeseen tulisi ehdottomasti luoda myös asiakkaiden näkökulmasta helppokäyttöinen ja yhtenäinen kaikki joukkoliikennemuodot kattava lippu- ja aikataulujärjestelmä”, Jokinen ehdottaa.
Hän peräänkuuluttaa myös matkaketju-ajattelua kulkuvälinesidonnaisuuden sijaan.
”Ihmisille on tärkeää voida luottaa siihen, että määrätyt yhteysvälit päästään kulkemaan luotettavasti ja kustannustehokkaasti. Matkaketjuajatteluun pitää löytää ratkaisu, joka mahdollistaa sujuvan liikkumisen usealla eri liikennevälineellä.”

Lisätietoja:
Kalle Jokinen
050 512 0128

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *