Vauhtia vuokra-asuntojen rakentamiseen

”Nyt on korkea aika saada vuokra-asuntojen rakentamiseen vauhtia”, perää Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinosen mukaan rakentamisessa on nyt saatava aikaan vastaava piikki kuin Jan Vapaavuoren (kok.) asuntoministerikaudella (2007–11), jolloin asuntorakentamista lisättiin merkittävästi.

”Ongelmat ja haasteet ovat erityisesti pääkaupunkiseudulla, jonne kaivataan kiireesti lisää kohtuuhintaista asumista”, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana toimiva Heinonen muistuttaa.

Selvitysmies, ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti luovutti tiistaina maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) ehdotuksensa kymmenen vuoden korkotukimalliksi valtion tukeman asuntotuotannon lisäämiseksi.

Ehdotuksen taustalla on tavoite lisätä etenkin pieni- ja keskituloisille kotitalouksille soveltuvia asuntoja valtion tuella.

Rossilahden raportissa esitetään rajoitus- ja laina-aikaan joustavuutta siten, että mikäli lainansaaja ei kymmenen vuoden kuluttua voi tai halua vapauttaa valtiota täytetakausvastuusta uusimalla lainaa, voisi lainansaaja jatkaa vuokrausta kohtuuhintaisilla periaatteilla hakemalla ARAlta jatkoaikaa kymmeneksi vuodeksi enintään kaksi kertaa.

”Olemme nyt hukanneet jo neljä vuotta. Vastaavaan ei ole enää varaa, vaan vuokra-asuntotuotanto on saatava jälleen käyntiin”, Heinonen alleviivaa.

Heinosen mielestä juuri tarjonta on paras tae pitää asuntojen vuokrat ja hinnat kohtuullisina.

”Tarvitsemme uusia rakentajia tekemään vuokra-asuntoja ja toivottavasti selvitysmiehen tuore esitys näin tulee tekemään.”

 

Lisätietoja:
Timo Heinonen
p. 050 512 2760

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *