Merven bioenergiakeskuksesta elinvoimaa Kanta-Hämeeseen

Hämeen kokoomuksen piirikokous kiirehtii Hattulan Merven alueelle suunniteltua bioenergiakeskusta. Maamme talouden laman ja työttömyyden taittamiseksi tarvitaan investointeja sekä uusien liiketoimintojen kehittämistä. Suomi on sitoutunut vähentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja torjumaan ilmaston lämpenemistä. Tämä tavoite saavutetaan biopolttoaineiden käyttöä lisäämällä erityisesti asumisessa ja liikenteessä.

Kotimaisen energian käytöllä vähennetään riippuvuutta tuontienergiasta, parannetaan vaihtotasetta ja työllisyyttä.

Etelä-Suomen Bioenergiakeskus-hanketta on valmisteltu Hattulan Merven teollisuusalueelle. Tavoitteena on tuottaa bioenergiaa puumassoista, jota Hämeessä on runsaasti hyödynnettävissä. Hankkeen ansiosta myös metsänomistajien myyntitulot kasvavat ja metsien hoito paranee.

Toteutuessaan bioenergian työllisyysvaikutukset raaka-aineen hankinnassa ja logistiikassa ovat merkittävät koko maakunnassa. Myönteiset vaikutukset ulottuvat osin maakunnan ulkopuolellekin. Merven alueella on mahdollista tuottaa muuta uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi biokaasua lähellä kulkevaan kaasuputkeen.

Piirikokous pitää tärkeänä, että hallitusohjelman kärkihankkeen mukaiseen toimintaan osoitetaan tukea maakunnan elinvoimaisuuden kehittämiseen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Juha Rostedt
p. 040 510 9244

toiminnanjohtaja Mika Airinen
p. 050 563 8806

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *