Hämeenlinnalaiset haluavat lisää tuottavuutta veronkorotusten sijaan

Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestö toteutti Tulevaisuuden Hämeenlinna -kyselyn 13.-14.8. Hämeenlinnassa järjestetyillä Elomessuilla. Kyselyyn vastasi 116 henkilöä. Kunnallisjärjestö on aiemminkin kysellyt Elomessuilla mielipiteitä ajankohtaisista kuntapoliittisista asioista. 

Kyselyyn vastaajien mielestä Hämeenlinnan kaupungin budjetin alijäämä pitää kattaa kaupungin toimintaa tehostamalla. Tätä mieltä oli 70,9 prosenttia vastaajista.  Alijäämän kattamiseen kunnallisveroa korottamalla vastaajat suhtautuvat sen sijaan nihkeästi. Vain neljännes vastaajista on valmis korottamaan kunnallisveroa.  

Vastaajista 74,6 prosenttia on sitä mieltä, että Hämeenlinnan kaupungin pitää hyödyntää nykyistä enemmän paikallisten yritysten ja yhteisöjen osaamista kunnallisten palvelujen tuottamisessa. Hämeenlinnan kaupungin palveluja voitaisiin kiinteiden palvelupisteiden lisäksi sijoittaa myös kiertäviin yksiköihin. Tätä kannattaa 62,6 prosenttia vastaajista.

 – Hämeenlinnalaiset taitavat olla edistysmielisempiä ja valmiimpia uudistuksiin ja uusiin toimintatapoihin kuin päättäjät, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Keijo Suomalainen kommentoi tuoreen kyselyn antia.

 Suomalaisen mukaan Kokoomus tulee jatkamaan mielipidetiedusteluja syksyn aikana.
 – Seuraavaksi kyselyyn voi vastata kauppakeskus Tuulosen piha-alueella elokuun viimeisenä lauantaina järjestettävillä Syysmessuilla ja -markkinoilla.

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *