Nelostien perusparannus saatava liikkeelle välillä Hartola – Joutsa

Kokoomuksen Hartolan ja Joutsan paikallisyhdistykset vaativat nelostien (E75-tie) perusparannusta nopeuttamista välillä Hartola-Joutsa.

Hankkeelle tulee järjestää rahoitus, jotta työ saadaan käyntiin jo ensi vuoden aikana. Koska kyse on yhdestä valtakunnan tärkeimmästä pääväylästä, on erityisen tärkeää että tälle välille ei muodostu liikenteellistä tulppaa. Nykyisellään tie ei täytä valtakunnalliselle pääväylälle asetettuja vaatimuksia.

Kokoomuksen yhdistykset pitävät ehdottoman tärkeänä, että nelostie toteutetaan suunnitellun mukaisesti levennettynä ja keskikaistaisena välillä Hartola-Joutsa. Tätä puoltavat vahvasti valtakunnallisen pääväylän liikenneturvallisuus ja liikenteen joutuisa sujuminen. Jatkuvasta valituskierteestä huolimatta on viranomaistahojen nyt löydettävä keinot toteuttaa tienlinjaus alkuperäisen suunnitelman mukaisesti levitettynä nykyaikaisena väylänä.

– Me paikalliset tienkäyttäjät vetoammekin nyt päättäjiin, jotta tämä todella vaarallinen tieosuus saataisiin lopulta TEN-T väylälle kuuluvaan kuntoon. Nykyisellään se ei mutkaisuutensa, mäkisyytensä ja etenkään pohjavesi suojaamattomuutensa vuoksi täytä mitään Suomen tärkeimmän etelä-pohjoissuuntaisen pääväylän kriteerejä, sanoo Jarkko Fågel Hartolan kokoomuksesta.

Kategoriat: Uutiset

Kommentti artikkeliin “Nelostien perusparannus saatava liikkeelle välillä Hartola – Joutsa
  1. Jari Kutramoinen sanoo:

    Keskenhän on vielä Hartolan eteläpuolikin. Pertunmaan risteyksen ryhmityskaistat puuttuvat niin kuin kylätie Pertunmaan risteyksen ja Hartolan kirkonkylän välillä nelostien itäpuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *