Juha Rostedt jatkaa Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana

Lahdessa 19.11. kokoontunut Hämeen Kokoomuksen piirikokous valitsi piirin puheenjohtajaksi edelleen yrittäjä Juha Rostedtin (53) Lahdesta. Rostedtin valinta oli yksimielinen. 

Juha Rostedt on toiminut Lahden kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 alkaen ja toimii myös Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hän on myös kokoomuksen puoluehallituksen jäsen. 

Hämeen kokoomuksen varapuheenjohtajiksi valittiin Jaana Lähteenkorva Forssasta ja Matti Puotila Hattulasta. Taloudenhoitajaksi valittiin Arja Rantala Lahdesta ja piirihallituksen muiksi jäseniksi Jenna Kankaanpää Hämeenlinnasta, Jan Merivirta Riihimäeltä, Helena Lehkonen Hämeenlinnasta,  Juha Aalto Orimattilasta, Minna Kyllinen Lahdesta, Suvi Lankinen Janakkalasta, Janne Salminen Hollolasta ja Jarkko Fågel Hartolasta.

Piirikokouksen kannanotto:

Lahti tarvitsee lisää korkeakoulutusta

Uudenlainen osaamisen tarve, rahoituksen niukkeneminen, globaali talous ja digitalisaatio haastavat yliopisto- ja korkeakoulukenttää ja muutakin koulutusta. Kehittyvä ja kasvava Lahden seutu tarvitsee välttämättä lisää osaajia elinvoimansa vahvistamiseksi. Erityisesti korkeakouluopiskelijoiden määrä on Lahdessa vähäinen muihin suuriin kaupunkiseutuihin verrattuna.

 Lisäämällä ammattikorkeakouluopetusta ja yliopistotoiminnan läsnäoloa Lahdessa luodaan edellytyksiä seudun monipuoliselle kehittymiselle, elinkeinoelämän jo ennestään vahvalle kansainvälisyydelle ja yhteyksille pääkaupunkiseudulle. Lahdelle ja sen elinkeinoelämälle tärkeitä teemoja ovat yrittäjyys, ympäristö ja innovaatiot.

 Lahdessa toimivien Helsingin yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) entistä tiiviimpi liittolaisuus palvelee sekä ammattikorkeakoulun vetovoiman ja toimintaedellytysten vahvistamista että yliopistollisen opetuksen merkittävää laajentamista Lahdessa. LAMK kaupunkiseudun omana korkeakouluna yhdessä yliopistojen kanssa voi luoda aivan uusia edellytyksiä osaamispohjaisen yritystoiminnan kehittymiselle Lahdessa. Hämeen Kokoomuksen mukaan maan hallituksen tarjoamat mahdollisuudet rohkeisiin strategisiin rakenteellisiin ratkaisuihin pitää tutkia ja käyttää hyväksi.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *