Poliiseille lisää määrärahoja

Kokoomuksen yhtenä tavoitteena on, että Suomi on maailman turvallisin maa elää, asua ja yrittää sekä tehdä työtä. Suomalainen poliisi on arvostettu ja luotettu toimija ja turvallisuuden takaamisessa sillä on äärimmäisen tärkeä rooli. Näin ollen on erittäin hienoa, että hallitus päätti 18.11. sisäministeri Paula Risikon esityksestä lisätä ensi vuoden talousarvioesitykseen 10 miljoonan euron rahoituksen poliisille. Rahoituksesta 8,5 miljoonaa kohdistuu poliisille ja 1,5 miljoonaa Suojelupoliisille. Poliisin määrärahan lisäämisellä turvataan se, että kentällä on jatkossakin nykyinen määrä poliisimiehiä- ja naisia ja mm. 200 määräaikaista poliisia voidaan pitää töissä myös ensi vuonna.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon täydentävässä talousarvioesityksessä on selkeänä painopisteenä sisäisen turvallisuuden parantaminen ja terrorismin torjunta. Nyt sovittua lisämäärärahaa suunnataan muun muassa väkivaltaisen ekstremismin, ääriliikkeiden laittoman toiminnan ja vihapuheen ennalta ehkäisemiseen ja tutkintaan sekä terrorismin torjunnan tehostamiseen. Lisäksi resurssilla parannetaan poliisin suorituskykyä, vahvistetaan nettipoliisitoimintaa sekä väkivaltaisiin ääriliikkeisiin liittyvää tutkintaa ja seurantaa. Nyt tehdyt ja aiemmat päätökset osoittavat, että sisäinen turvallisuus on hallituksen toiminnan prioriteetti. Ja kuten tuoreimman tutkimuksen mukaan 96 prosenttia suomalaisista luottaa poliisiin paljon tai melko paljon – niin myös hallitus näyttää luottavan suomalaiseen poliisiin!

Marko Varjonen
kaupunginvaltuutettu (kok)
Lahti

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *