Haluamme IC-junavuorot takaisin Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan kansallisseura haluaa, että junavuoroja lisätään ja IC-junat pysähtyvät Hämeenlinnassa nykyistä useammin. Yhdistys vaatii, että VR valtionyhtiönä palauttaa IC-junien vuorot Hämeenlinnaan kesän 2016 aikataulu-uudistusta edeltävälle tasolle.

– Emme voi hyväksyä VR:n tuotantolähtöisiä ja osaoptimointiin perustuvia toimia ja niistä aiheutuvaa kohtuutonta haittaa ja esitämmekin, että Kokoomuksen Hämeen piirihallitus vie tämän esityksen kannanottona eteenpäin Kokoomuksen eduskuntaryhmälle ja sitä kautta eteenpäin tarvittaessa ministeriryhmään, yhdistys sanoo kannanotossaan.

– Me hämeenlinnalaiset olemme tottuneet junan käyttöön Suomen rautateiden ensiaskeleista lähtien ja haluamme edelleen pitää junaa erityisesti työmatka- mutta myös vapaa-ajanliikenteen ykkösvaihtoehtona huolimatta siitä, että VR pyrkii toimillaan päinvastaiseen suuntaan.

– VR:n ehdottamat taajamajunat eivät korvaa IC-vuoroja, koska työskentely taajamajunissa ei ole mahdollista. Lisäksi taajamajunien aiheuttamat pakolliset junanvaihdot niin Tampereella kuin Riihimäelläkin aiheuttavat pidentyneiden matka-aikojen lisäksi vaikeuksia mm. ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille, painottaa Hämeenlinnan kansallisseura.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *