Juha Rostedt jatkaa Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana, Iiro Viinanen kunniapuheenjohtajaksi

Heinolassa 23.11. kokoontunut Hämeen Kokoomuksen piirikokous valitsi piirin puheenjohtajaksi edelleen yrittäjä Juha Rostedtin (54) Lahdesta. Rostedt voitti äänestyksessä lahtelaisen yrittäjän Francis McCarronin äänin 42-27.

Juha Rostedt on toiminut Lahden kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 alkaen ja toimii myös Lahden kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana sekä Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtajana. Hän on myös kokoomuksen puoluehallituksen jäsen.

Hämeen kokoomuksen varapuheenjohtajiksi valittiin Jaana Lähteenkorva Forssasta ja Jenna Kankaanpää Hämeenlinnasta. Taloudenhoitajaksi valittiin Arja Rantala Lahdesta ja piirihallituksen muiksi jäseniksi Jiri Kattelus Hattulasta, Derya Özgun Riihimäeltä, Jukka Mursula Riihimäeltä, Reijo Saksa Hämeenlinnasta, Janne Salminen Hollolasta, Jarkko Fågel Hartolasta, Juha Aalto Orimattilasta ja Minna Kyllinen Lahdesta.

Piirikokous kutsui Hämeen kokoomuksen uudeksi kunniapuheenjohtajaksi ministeri Iiro Viinasen Lahdesta. Kunniajäseniksi kutsuttiin lääkintöneuvos Ritva Vastamäki Forssasta ja piirin entinen toiminnanjohtaja Jussi Kökkö Hämeenlinnasta.

***

Piirikokouksen kannanotto:
Hämeen Kokoomus ry
Piirikokous Heinolassa 23.11.2017

Kannanotto Itä-Hämeen rautatieliikenteen edistämiseksi
Hämeen Kokoomus painottaa raideliikenteen merkitystä Itä-Hämeen elinkeinoelämän uudistumiselle ja yleiselle elinvoimalle. Raideliikenteeseen panostaminen sekä rahti- että henkilöliikennepuolella on erityisen tärkeää. Rahtiliikenne on säilytettävä ja rata peruskunnostettava välillä Lahti-Heinola.
Seuraavana kehitysaskeleena on henkilöliikenteen avaaminen Lahden ja Heinolan välisellä rataosalla. Pitkän tähtäimen tavoitteena on valtakunnallista keskusverkostoa vahvistava oikoratayhteys Lahden ja Heinolan kautta Mikkeliin tai vaihtoehtoisesti Jyväskylään.
Saavutettavuuden paraneminen vahvistaisi mm. Päijät-Hämeessä kehittyvän liikunta- ja tapahtumamatkailun toimintaedellytyksiä. Uusi henkilöjunayhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle tukisi esim. Vierumäki Resortin kehittymistä kansainvälisesti merkittävänä virkistysmatkailukohteena. Alueella on jo nyt noin 700 työpaikkaa. UPM, Vierumäki Resort ja Heinolan kaupunki ovat kehittämässä aluetta voimakkaasti yhteistyössä. Alustavasti arvioitu investointipotentiaali alueella on 500 miljoonaa euroa ja uusia työpaikkoja voisi syntyä yli 1000 henkilölle.

Hämeessä, erityisesti Itä-Hämeessä, merkittävin kehittämistarve ja -potentiaali liittyy rataverkostoon. Rahtiliikenteessä on reagoitava näkyvillä oleviin merkkeihin tuotannollisen toiminnan voimakkaasta uudistumisesta ja volyymien noususta. Esimerkiksi pelkästään Heinolassa on biotuote/cleantech-aloilla merkittäviä toimijoita, osaamista ja yli tuhat työpaikkaa. Tehdasalueilla on jo alkanut merkittäviä investointeja. Alan ekosysteemien kehittymistä suunnitellaan useilla alueilla, ja uusia tuotantoalueita avataan mm. Vierumäelle ratayhteyden läheisyyteen.

Henkilöjunaliikenteen kehittäminen parantaisi eteläisen Suomen aluerakenteen toimivuutta asumisen ja pendelöinnin osalta. Liikennepalveluilla on suora vaikutus myös yritysten kilpailukykyyn laajemman työvoimareservin saatavuuden kautta. Lisäksi on viitteitä trendeistä, joiden mukaan jatkossa yhä useammat ihmiset ja yritykset muuttavat kaupunkien laitamille, pikkukaupunkeihin tai maaseudulle väljempiin oloihin. Myös nämä innovatiiviset yrittäjät hyötyvät toimivista liikennepalveluista.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Juha Rostedt
p. 040 510 9244

toiminnanjohtaja Mika Airinen
p. 050 563 8806

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *