Kokoomuksen maakuntavaltuutetut Häme-ohjelmasta: Nopeat nettiyhteydet koko maakuntaan

Kokoomuksen kantahämäläiset maakuntavaltuutetut kiirehtivät nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamista kaikkialle Kanta-Hämeeseen. ”Koko Kanta-Häme on tuotava nopeiden laajakaistayhteyksien pariin”, vaatii Kokoomuksen Hämeen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja Antti Ahonen Hämeenlinnasta.

”Uudet langattomat verkkoratkaisut edellyttävät kattavia, uudenaikaisia verkkoyhteyksiä. Valokuituverkkoa on laajennettava Kanta-Hämeessä nopeasti kohti valtakunnallista kärkeä. Kokoomusryhmän mielestä tulevaisuuden selvänä tavoitteena tulee olla koko maakunnan kattavat nopeat tietoliikenneyhteydet”, jatkaa Ahonen.

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä painottaa, että nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentaminen on ensiarvoisen tärkeää yritystoiminnalle ja myös kaikille Hämeessä asuville. Laadukkaat ja toimivat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös etätyön tekemisen.

Digitalisaation hyödyntäminen on avainasemassa myös valmisteilla olevassa sote-uudistuksessa. Tiedon läpinäkyvyys ja vertailtavuus, tiedolla johtaminen sekä palvelujen järjestäjän ja tuottajan roolien selkeä erottaminen toisistaan ovat tärkeimpiä edellytyksiä sille, että asiakkaan laajentuva valinnanvapaus toimii sosiaali- ja terveydenhuollossa. Uudet digitaaliset työkalut ja tekniset apuvälineet vaativat toimiakseen hyvät ja toimivat tietoliikenneverkot ja -alustat.

Kokoomus nosti esille myös Hämeen maakunnan yhtenäisyyden tärkeyden. Suomen kasvukäytävän vetovoimassa Häme menestyy parhaiten tehden hyvää yhteistyötä kolmen seutukunnan, kaupunkien ja maaseutukuntien kesken.
”On tärkeää, että saamme Hämeen takaisin kasvu-uralle. Elinvoimamme on kiinni siitä, että yhteydet toimivat, ovat ne sitten teitä ja tiestöä tai tietoliikennettä”, totesi Hämeen maakuntavaltuuston kokoomuslainen puheenjohtaja kansanedustaja Timo Heinonen.

Lisätietoja:
Maakuntavaltuustoryhmän
puheenjohtaja Antti Ahonen
p. 044 535 9400
antti.juhani.ahonen@gmail.com

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *