Kokoomuksen maakuntavaltuutetut esittävät Kanta-Hämeelle omaa liputuspäivää – aloitteessa ehdotetaan Hämeen lipun päiväksi Juteinin syntymäpäivää 14. heinäkuuta

Kokoomuksen kantahämäläiset maakuntavaltuutetut kannustavat Hämeen maakuntalipun nykyistä laajempaan käyttöön sekä esittävät Hämeelle omaa, maakunnallista liputuspäivää maakuntavaltuustoaloitteessa, joka jätettiin maanantaina 25.11. maakuntavaltuuston kokouksessa Janakkalan Kiipulassa.

”Hämeen maakuntalippu, joka otettiin käyttöön 28.5.2018 eli Suomen lipun 100-vuotispäivänä, on uusin virallisista maakuntalipuista. Kokoomuksen maakuntavaltuutettujen kanssa tahdomme, esittämällä maakunnallista liputuspäivää, luoda Hämeeseen yhteishenkeä sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tehdä Hämettä maakuntana ja Hämeen lippua tunnetummaksi,” toteaa Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja Antti Ahonen Hämeenlinnasta. Ahonen oli liputusaloitteen laatija. Aloitteen allekirjoitti yhteensä 22 maakuntavaltuutettua useista maakuntavaltuustoryhmistä, joukossa koko kokoomusryhmä.

”Kotiseuturakkaus on tärkeää. Myös tulevaisuuden hallintoratkaisujen myötä maakuntatunnuksille voi tulla aiempaa suurempi merkitys. Kainuun ja Satakunnan maakuntien tapaan esitämme myös Hämeelle omaa maakunnallista liputuspäivää. Kainuussa liputuspäivä on Kanervan päivä, Satakunnassa Otson päivä. Me esitämme Hämeen lipun päiväksi merkittävän hämäläiskirjailijan, Jaakko Juteinin syntymäpäivää, 14. heinäkuuta. Liputuspäivän valinnalla voimme juhlia hämäläisyyttä ja Hämeen tunnuksia, jotka juontavat juurensa keskiajan lopulle asti”, jatkaa Ahonen.

”Hämeen liiton toimesta järjestimme kyselyn, jossa pyydettiin ehdotuksia Hämeen liputuspäiväksi. Yksi esille tulleista vaihtoehdoista oli Juteinin-päivä,” toteaa Hämeen maakuntavaltuuston kokoomuslainen puheenjohtaja Timo Heinonen.

”Tällä maakuntavaltuustoaloitteella kokoomusryhmä tahtoo avata keskustelun ja valmistelun kysymyksestä. Hämeen lipun päiväksi voidaan valita myös jokin muu päivä. Joka tapauksessa, toteutuessaan maakunnallisena liputuspäivänä voisi Hämeen kunniaksi liputtaa joko ilvesaiheisella maakuntalipullamme, tai Suomen kansallislipulla,” jatkaa Heinonen.

Kanta-Hämeen maakuntalippua koskevan, voimassa olevan virallisen ohjeistuksen mukaan ”Hämeen maakuntalipun liputuksella korostetaan kuuluvuutta Kanta-Hämeen maakuntaan, jonka muodostavat kaikki alueen asukkaat, kunnat, yhteisöt ja yritykset. Maakuntalipun voi nostaa salkoon monenlaisina ilon, juhlan ja surun päivinä, sillä Suomessa on varsin salliva liputuskulttuuri. Hämeen maakuntalippua tulee kohdella ja kunnioittaa samalla tavalla kuin Suomen lippua.”

Lisätietoja:

Antti Ahonen
Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja, Hämeenlinna
p. 0445359400
antti.ahonen@hmlkaupunki.fi

Timo Heinonen
Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Loppi
p. 0505122760
timo.heinonen@eduskunta.fi

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *