Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö: Ikäihmisistä on pidettävä huolta – meidän kaikkien

Koronakriisi on koetellut Suomea ja koko maailmaa jo kuukausia. Tilanne Suomessa vaikuttaa onneksi tällä hetkellä olevan lientymään päin, mutta on hyvin todennäköistä, että riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, ikäihmiset etunenässä, joutuvat pysymään eristyksissä vielä pitkään. Koti voi olla turvapaikka, mutta se voi olla myös yksinäinen, ahdistava ja pelottava paikka.

On erittäin tärkeää, että pidämme nyt kriisitilanteessa erityisen hyvää huolta senioreistamme. Kaupungilla on oma roolinsa viranomaisena, mutta jokaisen meistä panokselle on varmasti käyttöä. Hämeenlinnan kokoomusyhteisö haluaa kannustaa kaikkia kansalaisia ottamaan yhteyttä lähellä asuviin ikäihmisiin ja kysymään, olisiko heillä tarvetta avulle. Monelle kauppa-apu tai vaikkapa vain jutustelu parvekkeen kautta tarjoaisi apua, turvaa tai tärkeän hengähdystauon yksinäiseen elämään korona-arjen keskellä.

Kaupungin toimesta olisi hyvä ottaa viipymättä yhteyttä senioreihin puhelimitse, ja varmistaa, että heidän arkensa sujuu. Kaupungin rooli tiedonvälittäjänä olisi myös tärkeä – voisivatko ikäihmisten palveluiden virkamiehet toimia yhdistäjinä aktiivisten, auttavaisten kansalaisten sekä avuntarvitsijoiden välillä?

Maailmantilanne on poikkeuksellinen. Koronan aiheuttama kriisi on verrattavissa massiiviseen lamaan ja liki sotatilaan. Jotta selviäisimme tästä laajasta kriisistä mahdollisimman hyvin, on meidän kaikkien kannettava kortemme kekoon ja otettava vastuusta yhteiskunnan heikoimpien pärjäämisestä. Ikäihmisistä huolehtiminen on pieni teko, mutta valaa uskoa parempaan huomiseen ja yhtenäisyyttä kansaamme.

Hämeenlinnan Kokoomus esittää, että:
Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palvelut yhdessä kumppaneiden kanssa kontaktoivat kaupungin ikäihmiset puhelimitse ja kartoittavat jokaisen arjen sujuvuuden.

Kannustamme myös kaikkia kuntalaisia aktiivisesti huolehtimaan lähellä asuvista ikäihmisistä.

Antti Ahonen
Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestön puheenjohtaja
kaupunginvaltuutettu
antti.ahonen@kokoomus.fi
p. 044 5359400

Jenna Kankaanpää
Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja
kaupunginvaltuutettu
jenna.kankaanpaa@hmlkaupunki.fi
p. 044 9964728

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *