Vesa Mäkäläinen kuntavaaliehdokkaaksi Orimattilassa

Orimattilan Kokoomus ry:n tiedote 20.11.2020

Koripallon pääsarjassa pelaavan Lahti Basketballin kapteeni Vesa Mäkäläinen tavoittelee paikkaa kaupunginvaltuustossa ensi kevään kuntavaaleissa Kokoomuksen listalta.

Kesällä orimattilalaistuneella Mäkäläisellä on kirkas näkemys uuden kotikaupunkinsa vahvuuksista ja omista tavoitteistaan kuntapolitiikassa.

– Haluan olla kehittämässä Orimattilaa houkuttelevana asuinpaikkana ja siten lisäämässä kaupungin asukaslukua.

Orimattilan Hennaan vaimonsa, kolmen lapsensa ja kahden koiransa kanssa asettunut Mäkäläinen näkee uudessa kotiympäristössään valtavan potentiaalin näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Orimattilalla on sijaintinsa ja liikenneyhteyksiensä ansiosta erinomaiset mahdollisuudet napata osansa esimerkiksi radanvarren muuttoliikkeestä, koska työmatkustaminen onnistuu vaivatta joka suuntaan. Luonto on silti lähellä, mikä on iso plussa ulkoilun ja rentoutumisen kannalta. Nämä kaikki mahdollistavat erinomaisesti työn tekemisen myös etänä.

Päättäjänä Mäkäläinen haluaisi erityisesti kehittää palveluja niiden käyttäjien näkökulmasta, on sitten kysymys lapsista, vanhuksista ja mistä tahansa ikäryhmästä siitä väliltä. Myös hoiva-alan työolot ovat mietityttäneet Mäkäläistä viime aikoina paljon.

– Vaikka oman taustani vuoksi esimerkiksi nuorten harrastusmahdollisuudet ovat sydäntä lähellä, en halua olla mikään yhden asian puolesta puhuja.

Joukkuepelaaja ja keskustelija

Mäkäläisen kiinnostus päätöksentekoon ja vaikuttamiseen syttyi viimeistään täysi-ikäistymisen kynnyksellä, kun ovet äänestyspaikoille avautuvat.

– Siitä asti olen kiinnostuneena seurannut poliittista keskustelua päivittäin. Myös kaveripiirissä keskustelemme ajankohtaisissa yhteiskuntaa koskevista asioista.

Myös puolueen valinta on syntynyt aktiivisen politiikan seuraamisen tuloksena. Mäkäläinen kertoo Kokoomuksen arvojen olevan lähinnä hänen omiaan.

Joukkueurheilutaustastaan Mäkäläinen kokee saaneensa paljon hyödyllistä kokemusta myös päätöksenteon areenoille. Kuunteleminen on Mäkäläisen mielestä yksi tärkeimmistä keinoista tavoitteisiin pääsemisessä.

– Kun on 16 vuotta ammatikseen toiminut joukkueessa, on väkisinkin oppinut toimimaan erilaisten persoonien ja mielipiteiden kanssa. Kun osaa kuunnella muita, myös sinua ja mielipiteitäsi kuunnellaan.

Orimattilan Kokoomuksen puheenjohtaja Juha Aallon mukaan Mäkäläinen on oiva lisä Kokoomuksen ehdokasjoukkoon.

– Porukassamme arvostetaan monipuolisuutta ja näkemystä eri työelämän sektoreilta ja elämänalueilta. Vesa täydentää tätä valikoimaa ja ehdokasvaihtoehtojamme erinomaisesti.

///Info///

Nimi: Vesa Mäkäläinen

Ikä: 34 v.

Perhe: vaimo, kolme alle kouluikäistä lasta, 2 labradorinnoutajaa

Ammatti: koripalloilija – SM kultaa 2009 Namika Lahti ja 2017 Joensuun Kataja, SM-hopeaa 2004 ja 2007 Namika Lahti ja 2014 Joensuun Kataja, SM-pronssi 2013 Joensuun Kataja. Hopeaa Ruotsin pääsarjassa 2010. Maaotteluita 35 Suomen paidassa vuosina 2007–2012.

Historia: Vesa Mäkäläisen yhteydet Orimattilaan ulottuvat jo ajalle ennen hänen syntymäänsä. Isä Jouni pelasi koripalloa 70-80 luvun vaihteessa Orimattilan Jymyn paidassa ja valmensi myöhemmin sekä miesten joukkueen nousuun 2. divisioonasta 1. divisioonaan että tyttöjuniorit SM-mitaleille ja aina SM-kultaan asti vuonna 2006. Tuolloin myös Vesa oli tuttu kasvo Orimattilan urheilutalon katsomossa. Näiltä ajoilta perheelle on muodostunut vahvat siteet Orimattilaan ja orimattilalaisiin ystäviin.

 

Lisätiedot:

Vesa Mäkäläinen, puh. 050 574 4905

Juha Aalto, puheenjohtaja, Orimattilan Kokoomus ry, puh. 050 564 3847

Pekka Törrönen, vaalipäällikkö, Orimattilan Kokoomus ry, puh. 040 778 1034

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *