Hämeen Kokoomus 100 vuotta – Miia Antin jatkaa puheenjohtajana

Orimattilassa 21.11. kokoontunut Hämeen Kokoomuksen piirikokous valitsi piirin puheenjohtajaksi edelleen varainhoitaja Miia Antinin (46) Hattulasta. Antinin valinta oli yksimielinen.

Miia Antin on toiminut aiemmin mm. Hattulan kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen puheenjohtajana, maakuntavaltuuston jäsenenä, Hämeen kokoomuksen piirihallituksen jäsenenä ja kokoomuksen puoluevaltuuston jäsenenä. Ammatiltaan hän on varainhoitaja, naimisissa, kaksi lasta.

Hämeen kokoomuksen varapuheenjohtajiksi valittiin Kristiina Hämäläinen Hollolasta ja Raimo Salovuori Lahdesta. Taloudenhoitajaksi valittiin Kalle Virtanen Hämeenlinnasta ja piirihallituksen muiksi jäseniksi Venla Väli-Torala ja Eira Rosberg-Airaksinen Heinolasta, Kari Moisiola Riihimäeltä, Juha Tuomi Hämeenlinnasta, Riikka Kinnunen Forssasta, Mika Järvinen Sysmästä, Heikki Rautala Orimattilasta ja Terttu Pohjolainen Lahdesta.

Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen piti puolueen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen. Kokouksen yhteydessä julkaistiin YTM Hannele Toropaisen toimittama piirin 100-vuotishistoriikki.

Hämeen Kokoomus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kokoomus on ollut Hämeessä koko historiansa ajan merkittävä vastuunkantaja kunnallisessa päätöksenteossa. Sadat miehet ja naiset ovat vuosikymmenten ajan osallistuneet päätöksentekoon ja kantaneet vastuuta suomalaisesta yhteiskunnasta.

Suomalainen kunnallinen päätöksenteko on ollut demokratian kivijalka ja läheisin tapa osallistua yhteiseen vaikuttamiseen jo vuodesta 1865. Tuleviin kuntavaaleihin ollaan lähdössä kuitenkin erikoisesta poliittisesta ilmapiiristä. Keskustelu mediassa, kahvipöydissä ja erityisesti sosiaalisessa mediassa on entistä jyrkempää, ja politiikkaa ja osallistumista jopa väheksyvää.

”Hämeen Kokoomus haluaa palauttaa kuntapäätöksenteon arvostuksen. Vetoamme vahvasti kaikkiin puolueisiin, mediaan ja julkiseen keskusteluun, että ensi kevään kuntavaaleissa eri puolueet toimisivat vastuullisesti, toisia ja eri mielipiteitä kunnioittaen. Erottavien tekijöiden sijasta tulisi hakea yhdistäviä asioita,” sanoo Miia Antin, Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja.

Toimivan yhteiskunnan ja demokratian ydin on luottamus ja osallistuminen. Paljon puhuttu eriarvoisuus, yhteiskunnan eriytyminen ja osattomuus lisääntyy nopeasti, jos yhteistä sidettä vaikuttamisen ja osallistumisen kautta ei löydy. Laskevat äänestysprosentit ovat huolestuttavia ja kertovat, ettei politiikkaa koeta houkuttelevana.  Puolueiden sitoutuessa faktapohjaiseen ja asialliseen kampanjoitiin, kyetään arvostus kuntapolitiikkaa kohtaan palauttamaan.

”Nyt jos koska tarvitsemme yhteiskuntaamme puoluerajat ylittävää yhteistyötä, jolla saamme  pidettyä huolta Koronan aiheuttamien jälkien korjaamisesta ja kuntatalouden tasapainosta”, toteaa Antin.

Tulevien kuntavaalien ehdokashankinta kokoomuksella on Hämeessä hyvin käynnissä. Ehdokkaille järjestetään koulutuksia, jaetaan tietoa ja kunnissa rakennetaan paikallisia vaaliohjelmia. Kampanja on siis jo täydessä käynnissä.

Viimeaikaiseen keskusteluun siitä pitäisikö Kokoomuksen muuttaa linjaansa, Antin vastaa:

”Kokoomuksen ei tarvitse muuttaa linjaansa vaan sen tulee korostaa jo vuosikymmeniä tehtyä vastuullista politiikkaa. Kokoomus arvostaa koulutusta, uskoo tieteeseen ja tekee päätöksiä tiedon pohjalta. Kunnioitamme perinteisiä arvoja, korostamme työn merkitystä ja haluamme hoitaa yhteisiä asioita vastuullisesti. Kokoomuksen geeneihin kuuluu uudistuminen ja uusien ilmiöiden tunnistaminen. Niinpä joukkomme uudistuu ja uusien toimijoiden myötä myös näkemysten vivahteikkuus laajenee. Me ymmärrämme myös sen, että Suomi ei pärjää maailmassa yksin, vaan haluamme toimia rakentavasti myös kansainvälisessä ympäristössä.”

 

Lisätietoja:

Miia Antin
p. 050 566 9619

toiminnanjohtaja Mika Airinen
p. 050 563 8806

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *