Hätilän Kokoomus: Rantareittiä on laajennettava etelään – hyvinvointia edistetään arkiliikunnan lisäämisellä

Korona-aikana on huomattu kaikille avoimien ja lähellä olevien ulkoilureittien merkitys virkistykselle ja jaksamiselle. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Kansallisen kaupunkipuiston rakkaana osana toimiva rantareitti kerää vuodesta toiseen yli 200 000 ulkoilijaa ja liikkujaa, niin paikallisia kuin matkailijoita.. Pohjoiseen tehty rantareitti rautatiesillan yli on ollut todella suosittu ulkoilureitti, ja viime vuonna tehtiin taas käyttäjäennätys. Jo pitkän aikaa on pohdittu reitin jatkamista etelän suuntaan, jo Kantolan tapahtumapuiston synnytyksessä tämä nousi isosti esiin.

Etelään on siis olemassa samanlainen mahdollisuus. Vanajan kirkolla voi ylittää järven maantiesiltaa pitkin, ulkoilureitin jatkamisesta etelään kiertämään Kantolan, kymppitien ja Visamäen kautta keskustaan. Silloin muodostuisi todellinen kuntoreitti sekä lenkkeilijöille että pyöräilijöille ja olisi valittavana vaihtoehtoiset suunnat.

Hätilän Kokoomus ehdottaa välittömänä toimenpiteenä lähteä suunnittelemaan reitin eteläistä linjausta, ja esittää että tulevassa kaavoituksessa otetaan huomioon eteläisen rantareitin rakentaminen. Tähän voidaan hakea myös kansallista ja eurooppalaista rahoitusta.

 

Hätilän Kokoomus ry hallitus

Sari Rautio, pj

Miia Antin, vpj

Jenna Kankaanpää, sihteeri

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *