Miia Antin jatkaa Hämeen kokoomuksen puheenjohtajana

Hämeen Kokoomus ry

Mediatiedote 13.11.2021

Julkaisuvapaa heti

 

Miia Antin jatkaa Hämeen kokoomuksen puheenjohtajana

Lahdessa 13.11. kokoontunut Hämeen Kokoomuksen piirikokous valitsi piirin puheenjohtajaksi edelleen varainhoitaja Miia Antinin (47) Hattulasta. Antinin valinta oli yksimielinen.

Miia Antin on toiminut aiemmin mm. Hattulan kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen puheenjohtajana, maakuntavaltuuston jäsenenä, Hämeen kokoomuksen piirihallituksen jäsenenä ja kokoomuksen puoluevaltuuston jäsenenä. Ammatiltaan hän on varainhoitaja, naimisissa, kaksi lasta. Hän on ehdokkaana tulevissa aluevaaleissa Kanta-Hämeessä.

Hämeen kokoomuksen varapuheenjohtajiksi valittiin Teresa Rautapää Lahdesta ja Mika Järvinen Sysmästä. Taloudenhoitajaksi valittiin Kalle Virtanen Hämeenlinnasta ja piirihallituksen muiksi jäseniksi Maria Orzech Forssasta, Jarkko Stråhle Hausjärveltä, Päivi Lindqvist Hämeenlinnasta, Minna Halme Hollolasta, Mona Pyykkönen Lahdesta, Heikki Rautala Orimattilasta, Eira Rosberg-Airaksinen Heinolasta ja Raimo Salovuori Lahdesta.

Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen piti puolueen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.

Kokouksen yhteydessä luovutettiin piirin 100-vuotisjuhlamitalit Veikko Salomaalle Kärkölästä, Arto Artjoelle Hollolasta ja Merja Vahterille Lahdesta.

Piirikokous vahvisti alueelliset vaaliohjelmat:
Ääni Kokoomukselle on ääni välittämiselle ja vastuulle

Hämeen Kokoomus on hyväksynyt vaaliohjelmat Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä tammikuussa 2022  pidettäviin aluevaaleihin, joissa valitaan jatkossa kaikista sote-palveluista ja pelastustoimesta päättävät aluevaltuutetut.  Päijät-Hämeen ohjelma julkaistiin lauantaina Lahdessa piirin syyskokouksen yhteydessä.

”Hämeen Kokoomuksen aluevaaliohjelmissa yhdistyvät Kokoomuksen valtakunnalliset tavoitteet ja alueelliset näkökulmat ja niissä korostuu vahva hämäläinen välittämisen ja vastuun viesti”,  sanoo Hämeen kokoomuksen puheenjohtaja Miia Antin.

Kokoomus haluaa, että tulevilla hyvinvointialueilla keskitytään ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen ja palveluiden parantamiseen, ei hallinnon ja byrokratian kasvattamiseen.

”Suuren hallinnollisen uudistuksen yhteydessä on tärkeää säilyttää Päijät-Hämeen edelläkävijän asema ja jo hyvin toimivat käytänteet, mutta samalla uskaltaa luopua turhista ja byrokraattisista toimintatavoista”, toteaa Hämeen Kokoomuksen varapuheenjohtaja, hollolalainen Kristiina Hämäläinen.

Ihmisten tulee saada tarvitsemansa apu, hoito ja hoiva silloin, kun niitä tarvitsee. Päijät-Hämeessä tämä varmistetaan mahdollistamalla, että julkisen sektorin rinnalla myös  yritykset, yrittäjät ja eri järjestöt voivat olla palvelujen tuotannossa mukana.

”Yhteistyö hyvinvointialueen eri toimijoiden ja sidosryhmien, kuten kuntien, yhdistysten ja elinkeinoelämän edustajien kanssa on hyvin tärkeää, jotta saadaan aikaan asiakkaille parhaat ja toimivat palveluketjut. Kaikkia tarvitaan rakennustyöhön”, päättää Hämäläinen.

Vastuun viesti korostuu Kokoomuksen ohjelmassa. Vastuullisella taloudenhoidolla varmistetaan, että hyvinvointiyhteiskunnan kantokyky riittää jatkossakin esimerkiksi ikääntymisen hoivan tarpeen lisääntyessä. Myös digitaalisuuden hyödyntämistä palveluissa ja esimerkiksi oman terveyden hoitamisessa tulee jatkaa.

” Harjun Terveys on ottanut suuria edistysaskelia tarjoamalla asiakkaille aivan uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja. Samaa kehityspolkua tulee edelleen kulkea rohkeasti . Soisi myös maan hallituksen tällaista omalla toiminnallaan tukevan”, linjaa Hämeen Kokoomuksen lahtelainen varapuheenjohtaja Raimo Salovuori.

Myös pelastustoimen tarpeiden huomioiminen uudella hyvinvointialueella on hyvin tärkeää. Sopimuspalokuntien merkitys arjen turvaajana on merkittävä, ja niiden asema ja resurssit tulee turvata. Hämeen Kokoomus näkee myös  panostukset hyvinvointialueen henkilöstön työhyvinvoinnin, hyvien työolojen ja työssä jaksamisen edistämiseksi erityisen tärkeänä kilpailutekijänä sekä osaavan henkilöstön riittävyyden takaajana.

Lue koko vaaliohjelma: TÄSTÄ

 

***

Lisätietoja:
puheenjohtaja
Miia Antin
p. 050 566 9619

toiminnanjohtaja Mika Airinen
p. 050 563 8806

Kategoriat: Uutiset

2 kommenttia artikkeliin “Miia Antin jatkaa Hämeen kokoomuksen puheenjohtajana
 1. Ulla Immonen sanoo:

  Hämeenlinna on uudehko kotipaikkani. Olen ollut Kouvolassa jopa vaaleissa ehdokkaana.

  Haluan äänestää naista, Hämeenlinnalaista. Saisinko joitain ehdotuksia, kun en osaa ottaa koko tarjonnasta irti pääkriteereilläni.

  1. jannesalminen sanoo:

   Hei Ulla,

   Hämeenlinnasta, kuten muistakin kunnista, meillä on monta hyvää ehdokasta, sekä naisia että miehiä. Me täällä piiritoimistolla emme voi toista ehdokasta nostaa toisen edelle, joten kannustan tutustumaan tarjontaan joko vaalisivullamme, http://www.hameenaluevaalit.fi tai puolueen ehdokasgalleriassa, http://www.kokoomus.fi/aluevaalit/alueet/kanta-hame/

   Terveisin Janne piiritoimistolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *