Hämeen Kokoomus: Hallituksen kannettava vastuu kaikkien hyvinvointialueiden rahoituksesta

Hämeen Kokoomus
Piirikokous 27.4. Forssassa

Kannanotto, julkaisuvapaa heti

 

Sote-uudistuksen yksi keskeinen tavoite oli turvata yhdenvertaiset sote-palvelut kaikille. Maan hallitus on nyt vesittämässä tämän tavoitteen jo ennen kuin hyvinvointialueiden toiminta saatu edes kunnolla käyntiin. Hyvinvointialueiden rahoituslainsäädäntöön on valmisteltu kiireellisesti muutoksia, joiden toteutuessa sekä Kanta-Häme että Päijät-Häme menettäisivät jatkossa yli 10 miljoonaa euroa vuosittain. Taustalla on hallituksen hanke siirtää yliopistosairaala-alueille lisärahoitusta muilta hyvinvointialueilta 350 miljoonalla eurolla. Esim. Päijät-Hämeen hyvinvointialueella rahoituslain muutos toteutuessaan tarkoittaisi liki 300 hoitajan ja 104 lääkärin palkkavaroja.

Hämeen Kokoomus pitää esitettyjä muutoksia Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kannalta kohtuuttomina ja ennätysmäisen kireää aikataulua hyvän hallinnon periaatteiden piittaamattomana polkemisena. Hyvinvointialueille annettiin vastausaikaa lausunnoille 8 päivää. Tähän ajanjaksoon sisältyivät vielä pääsiäispyhät.

Hämeen Kokoomus vaatii, että hallitus kantaa vastuunsa alueiden rahoituksen turvaamisessa ja huolehtii siitä, että alueellisen yhdenvertaisuuden tavoitteesta pidetään kiinni. Yliopistosairaaloiden tutkimuksesta ja koulutuksesta aiheutuvat ylimääräiset kustannukset tulee kattaa kaavaillun rahoituksen leikkaamisen sijaan terveydenhuoltolain mukaisesti erillisrahoituksena, irti hyvinvointialueiden rahoituksesta.

”Jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat, se asettaa uudet hyvinvointialueet heti tilanteeseen, jossa palveluverkko ja palvelustrategia on sopeutettava oleellisesti tiukkenevan talouden raamiin. Näinkö hallitus ja erityisesti keskustapuolue vaalilupaustensa mukaisesti ”vahvistaa lähipalveluita” kysyy Hämeen kokoomuksen puheenjohtaja Miia Antin.

Piirikokous nimesi ehdokkaat kesäkuun puoluekokouksessa valittavaan kokoomuksen puoluevaltuustoon
Hämeen kokoomuksen piirikokous nimesi ehdokkaansa kesäkuun puoluekokouksessa valittavaan kokoomuksen puoluevaltuustoon:

varsinainen jäsen                                     varajäsen
Teresa Rautapää (Lahti)                          Mona Pyykkönen (Lahti)
Juha Rostedt (Lahti)                                 Juha Aalto (Orimattila)
Venla Väli-Torala (Heinola)                     Jarkko Fågel (Hartola)
Jussi Tiensuu (Jokioinen)                        Kalle Lahtinen (Forssa)
Tero Kupiainen (Janakkala)                     Sari Rautio (Hämeenlinna)

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja
Miia Antin p. 050 566 9619

toiminnanjohtaja
Mika Airinen p. 050 563 8806

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *