Mielipide: Raja kiinni venäläisiltä ja kiinteistöt kriittisiltä alueilta pakkolunastettava

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt yli 200 päivää. Todellisuudessa raakalaismainen sota on alkanut jo vuonna 2014 Venäjän hyökätessä Krimin niemimaalle.

Samaan aikaan, kun Venäjän aloittama sota on käynnissä Ukrainassa, ovat tavalliset venäläiset voineet lomailla, opiskella, työskennellä ja omistaa Suomessa. Tämä hulluus jatkuu edelleen. Edes kiinteistökauppoja ei ole jäädytetty ja Suomi myöntää edelleen turistiviisumejakin venäläisille.

Puola ja Baltian maat ovat luokitelleet venäläiset turvallisuusuhaksi, jonka vuoksi maat ovat sulkeneet rajansa venäläisiltä lähes kokonaan. Nämä maat ovat luokitelleet perhe- ja humanitääriset syyt ainoiksi syiksi saapua kyseisiin maihin. Suomen viranomaiset eivät ole turvallisuusuhkaa nähneet. Tämä on johtanut siihen, että Suomi on nyt ainoa maateitse kulkeva reitti EU-alueelle. Meidän kauttamme venäläiset pääsevät myös muualle EU:hun kiertämään pakotteitaan.

Kuten presidentti Niinistökin sanoi, viisumi ei ole mikään subjektiivinen oikeus. Niinistö myös nosti esille sen, että nyt venäläiset ovat alkaneet jakaa kiinteistöomistajuuksia viisumeiden toivossa. Tällaiselle keplottelulle on saatava loppu. Tiedossa on myös se, että venäläiset ostavat Suomesta  pakotteiden piirissä olevia tuotteita, joista tulli ei saa pysäytettyä kuin murto-osan.

Tavalliset venäläiset hyväksyvät brutaalin sotansa olemalla hiljaa. Tämän takia nousee esille kysymys, miksi venäläisten pitäisi päästä Suomeen saatikka muualle EU-alueelle lomailemaan tai edes työskentelemään ja opiskelemaan.

Suomen pitää ottaa tiukempi linja turistiviisumien myöntämiseen, mutta sekin tuntuu nyt olevan hallitukselta mahdotonta. Venäläisten kiinteistökaupat on saatava välittömästi jäädytettyä, tarkasteltava ne jo 100 000 voimassa olevaa viisumia uudelleen ja pyrkiä siihen, että venäläisiä ei pääsisi Suomeen muuta kuin poikkeustapauksissa, eli esimerkiksi perhesuhteiden takia.

Tärkeää olisi myös tutkia venäläisten omistukset Suomessa ja pakkolunastaa kiinteistöt kriittisiltä alueilta. Sodan vastaisten pakotteiden täytyy näkyä tavallisten venäläisten arjessa.

Niin pitkään kuin Venäjä toteuttaa kansanmurhaa Ukrainassa, ei heillä pitäisi olla mitään asiaa Suomen rajan sisäpuolelle.

Sen rajan pitää olla kiinni.

 

Mika Walkamo

Yrittäjä

Kaupunginvaltuutettu

Hämeenlinna

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *