Hätilän Kokoomus: Päärata hallitusohjelmaan

Hämeenlinnan tavoiteltava seuraavaan hallitusohjelmaan pääradan kehittämistä – Keskustelu metsäradasta lopetettava

Keskustelu nk. metsäradasta ja sen mahdollisista linjauksista pitää päättää mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä suunnitelman ja keskustelun ylläpitäminen hidastaa pääradan kehittämistä ja jättää valtavan määrän ihmisiä epätietoisuuteen ja pelkoon heidän kotiensa, maatilojensa ja mökkiensä kohtalosta.

Hämeenlinnan tulee ottaa ensisijaiseksi tavoitteeksi seuraavaan hallitusohjelmaan pääradan kehittämisen. Valtio on laiminlyönyt olemassa olevan raideinfran kehittämistä samalla kun resursseja on hukattu uuden, täysin todellisuudesta irrallisen raidelinjauksen suunnitteluun.

Päärata Helsingin ja Tampereen välillä muodostaa dynaamisen työssäkäynti- ja kasvualueen, jonka varrella sijaitsee väestörikkaita kuntia ja kaupunkeja. On sulaa hulluutta edes suunnitella nykyisen infran sivuuttamista ja uuden kalliin raidelinjauksen rakentamista metsään.

Suomen julkinen talous on kestämättömällä pohjalla, eivätkä tulevat vuodet näytä lupaavilta. Talouskasvu hidastuu ja valtion velkaantuminen tulee jatkumaan. Kun käytössä on rajalliset resurssit, on investoinnit suunnattava sinne, missä niistä on eniten hyötyä. Tässä tapauksessa pääradan kehittämiseen ja sen kapasiteetin lisäämiseen. Myös ilmastonäkökulmasta pääradan kehittäminen on ainoa kestävä vaihtoehto.

Pääradan kehittäminen sekä säännöllisen tiheät ja toimivat junayhteydet ovat Hämeenlinnalle kohtalonkysymys. Ensi keväänä on varmistettava, että päärata nousee myös tulevan hallituksen kärkihankkeiden joukkoon.

 

Hätilän kokoomus ry

Sari Rautio, puheenjohtaja

Miia Antin

Mate Dahl

Henna Hanka

Teppo Hänninen

Kari Kaartinen

Jukka Keiholehti

Johanna Sipola

Merituuli Stenberg

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *