Mielipide: Katse kotimaiseen puolustusteollisuuteen

Suomessa tarvitaan toimia, joilla vahvistetaan länsimaiden kykyä tukea Ukrainan aseistamista. Toimia pitää tehdä niin kotimaassa kuin EU-tasollakin. Imperialistinen diktaattori ei saa kokea pienintäkään voittoa raakalaismaisessa hyökkäyssodassaan. Ukrainaa pitää auttaa päättäväisemmin ja tehokkaammin.

Suomen pitää laittaa oma puolustusmateriaalituotanto kansainvälisen tilanteen vaatimaan kuntoon. Esimerkiksi Yhdysvallat on ilmoittanut kuusinkertaistavansa ampumavälinetuotannon.  Pohdiskelu ja puheet eivät riitä, vaan erityisesti imperialistista Venäjää tukevat kumppanit seuraavat tarkkaan länsimaiden käytännön toimia puolustuspolitiikassa. Tarvitaan välittömiä päätöksiä ja toimenpiteitä.

Suomessa on suunnattava puolustustarviketuotantoon investointitukea, tutkimusta ja koulutusta, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua vastaamaan turvallisuuspoliittista tilannetta lyhyellä ja pidemmällä tähtäimellä. Nopealla aikataululla voidaan nostaa tuotantoa esimerkiksi siirtymällä kaksi- tai kolmivuorotyöhön.  Ongelmana saattaa olla osaavan työvoiman ja komponenttien saatavuus. Komponenttipulaan on etsittävä aktiivisesti ratkaisuja. Nopeita täydennyskoulutustoimia on käynnistettävä jo kevään aikana.

Venäjän sanktioiden kiertämistä emme voi katsella sivusta. Lännen tiedustelutoiminta on tehokasta ja kyvykäs selvittämään kaupankäynnin toimijat ja reitit.  Länsimaisten yhtiöiden käymä kauppa välikäsien kautta Venäjälle on estettävä. On rehellistä myöntää, että tänäänkin Venäjä käyttää länsimaisia komponentteja omassa asetuotannossaan, joita nyt ammutaan ukrainalaisten niskaan.

EU:n rooli on ratkaiseva. EU on tukenut Ukrainaa mm. Euroopan rauhanrahaston kautta sekä käynnistämällä avustusoperaation kouluttaakseen maan puolustusvoimia. EU:n yhteisiä varoja kannattaa ja pitää käyttää Ukrainan aseistamiseen. Mielestäni EU, Nato ja muut Ukrainaa tukevat maat täydentävät toisiaan.

Suomen, EU:n ja lännen signaali Venäjälle on liian heikko ja jättää tulkinnanvaraa. Näyttää kuin länsi ei olisi tosissaan tukemassa Ukrainaa. Sodalle ei näy loppua.  Venäjälle ei voida sallia maaluovutuksia, sillä tuo valloitus vain jatkuisi tulevina vuosina. Venäjä on yksin vastuussa ja sille pitää huomattavasti vahvemmilla toimilla näyttää, että sillä ei ole oikeutta, eikä mahdollisuutta voittaa raakalaismaista hyökkäyssotaa. Ukraina taistelee vapautemme ja länsimaisen demokratian puolesta.

 

Marko Ahtiainen
eduskuntavaaliehdokas, kokoomus
reservin kapteeni

 

Linkki:
Ennakoinnilla turvallisempi Suomi – Eduskuntavaalit 2023 – Marko Ahtiainen

Arjen turvallisuuspolitiikkaa – Eduskuntavaalit 2023 – Marko Ahtiainen

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *