Mielipide: Taksilain uudistus ei voi odottaa

Ikäihmisten ja vammaisten elämänlaadun kannalta taksien saatavuus on todellinen ongelma, varsinkin haja-asutusalueilla mutta myös kaupungeissa. Tämä on tullut erittäin selväksi vaalitoreilla käydyissä keskusteluissa. Maakunnallinen kuljetuspalvelu ei toimi. Ikäihmiset ja vammaiset eivät uskalla lähteä palvelujen pariin, koska taksin saannista ei ole varmuutta. Kotiin pitäisi kuitenkin jokaisen voida luottaa pääsevänsä. Näin ei voi jatkua.

Taksin saatavuusongelman taustalla ovat esimerkiksi päivystysvelvollisuuden poisto ja maakunnallisen kuljetuspalvelun piiriin kuuluvien taksipalvelujen kannattamattomuus. Kun polttoaineiden hinnat ja muut kustannukset ovat nousseet, taksin ei kannata lähteä liikkeelle. Tämä on johtanut siihen, että ihmiset eivät saa taksia tarvittaessa. Asiaan on saatava muutos. Taksilaki on otettava uuden eduskunnan käsittelyyn.

On selvää, että väestön ikääntyessä taksipalveluiden tarve kasvaa. Tähän tarpeeseen on vastattava, jotta ikääntyneet ja vammaiset voivat osallistua tasavertaisesti yhteiskunnan toimintaan. Se on myös elinvoimateko, puhumattakaan sen vaikutuksista monen ihmisen elämänlaatuun.

Helena Lehkonen

eduskuntavaaliehdokas

https://www.lehkonen.fi/

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *