Piirikokouksen kannanotto: Velkaa ei saa jättää tuleville sukupolville

HÄMEEN KOKOOMUS

PIIRIKOKOUKSEN KANNANOTTO 20.4.2024

Hämeen Kokoomus korostaa maamme velkaantumisen pysäyttämisen olevan tärkeää. Vain näin voidaan turvata tuleville sukupolville pohjoismainen hyvinvointi, joka sisältää toimivan terveydenhuollon, hoivan ja laadukkaan koulutuksen. Suomen talous on vakavasti velkaantunut, ja pääministeri Orpon hallitusohjelmassa sovittuja kuuden miljardin euron sopeutuksia pidetään välttämättöminä velkaantumisen kasvun taittamiseksi. Kuitenkin Hämeen Kokoomus näkee, että tarvitaan lisätoimia, sillä talouden kasvu ei ole käynnistynyt odotetusti, mikä vähentää verotuloja ja lisää painetta julkiselle sektorille.

Hämeen Kokoomus muistuttaa, että maan hallituksen ensisijainen tehtävä on luoda turvaa tulevaisuuden lapsille ja nuorille. Jokaisella suomalaisella on oikeus luottaa siihen, että heidän hyvinvoinnistaan pidetään huolta ja yhteiskuntamme kykenee selviytymään kriiseistä. Työn merkitystä julkisen talouden kestävyydelle ei voi liikaa korostaa, sillä se on kestävin tapa vähentää huono-osaisuutta ja rakentaa kestävää hyvinvointia. Siksi hallitus pyrkii edistämään työllisyyttä, talouskasvua ja julkisen talouden vahvistamista määrätietoisesti.

Hämeen Kokoomus painottaa, että velan jättäminen tulevien sukupolvien taakaksi ei ole vaihtoehto. Siksi on tehtävä säästöjä ja rakenteellisia muutoksia. Hallitus keskittyy uudistamaan työlainsäädäntöä, laajentamaan paikallista sopimista ja vahvistamaan työvoimapalveluita, jotta työllistämisen riskiä voidaan madaltaa ja suomalaisen työn kilpailukykyä parantaa. Verotuksen uudelleenjärjestelyllä pyritään kannustamaan työntekoa entistä enemmän.

Hämeen Kokoomus korostaa, että Suomen talouden elvyttäminen ja hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyden palauttaminen vaativat rohkeita päätöksiä ja pitkäjänteistä työtä.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *